KUŞADASI PLAJLARI HAKKINDA BİLGİLER - KUŞADASI GEZİLECEK YERLER / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI PLAJLARI - KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER
Kuşadası'nın hem merkezinde hem çevresinde denize girmek için bir çok plaj bulunmaktadır. Kuşadası Benim Facebook sayfamıza ve kusadasibenim.com adresimize
gelen mesajlarda genellikle, Kuşadası'nda denize nerede girilir? Kuşadası'nın hangi plajı daha iyi? Kuşadası'nın hangi plajı daha temiz? gibi sorular şeklinde... Bizlerde alt kısımda plaj isimlerini yazarak yardımcı olmak istiyoruz. Sizlerde konun son bölümünde bulunan yorumlar kısmına deneyimlerinizi yazarak Kuşadası ve çevresiyle ilgili düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.

Kuşadası Long Beach 
(Uzun Plaj)
Uzun plaj Kuşadası Yavansu Mahallesi mevkisinden Kuşadası Güzelçamlı Mahallesi alanına kadar uzanan bir plajdır. Genellikle siteler üzerinde olan plajı site sakinleri ve oteller kullanır. Geniş kumsalı ve akınlı bir denize sahiptir. Ücretli ve ücretsiz bölümlerde şemsiyeler yer almaktadır.


Kuşadası Sevgi Plajı 
(Love Beach)
Sevgi Plajı Kuşadası'nın Davutlar Mahallesinde yer alır. Sevgi Plajı Kuşadası'na yaklaşık 15 km. uzaklıkla yer alır. Piknik yapmak için elverişlidir. Uzun ve geniş kumsala sahiptir, plajda kafeteryalar bulunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz bölümlerde şemsiyeler yer almaktadır.


Kuşadası Kuştur Plajı 
Kuştur Plajı Kuşadası'na İzmir yönünden girişte yer alan oteller bölgesinde bulunmaktadır. Kuşadası Kuştur Plajı Kuşadası merkeze yakın plajlar arasındadır.


Kuşadası Şehir Plajı 
Kuşadası şehir plajı merkezde marina yayında yer almaktadır. Kolay ulaşımı nedeniyle tercih edilen plajlar arasındadır. Kısa süreliğine denizde zaman geçirmek isteyenler için uygundur. Çevresinde bir çok 3-4 yıldızlı oteller bulunmaktadır.


Kuşadası Green Beach 
(Yeşil Plaj)
Yeşil Plaj Kuşadası'nda Kadınlar Denizinin sonunda yer alan oteller bölgesindedir. Koy şeklinde olan plaj merkeze yakın olması sebebiyle çok tercih edilir.


Kuşadası Kadınlar Plajı 
(Ladies Beach)
Kuşadası Kadınlar Denizi Kuşadası'nın dünyaca ünlü ve tanınan plajıdır. Yerli ve yabacı turistler mutlaka en az bir kez Kuşadası'nda Kadınlar Plajını uğrarlar. Kumsal olması, merkeze yakın olması tercih sebebidir. Ziyaretçiler özellikle hafta sonları yer bulmakta zorlanırlar. Çevresinde alışveriş noktaları, oteller, cafeler mevcuttur. Aşkam üzeri çıkan dalgalar Kuşadası Kadınlar Plajını daha eğlenceli kılar.


Kuşadası Güzelçamlı Millipark
Kuşadası Millipark, Kuşadası'nda deniz için en güzel yerlerdendir. Kuşadası merkezden yaklaşık 23 km. uzaklıktadır. Birçok koyu bulunan Millipark doğası ve denizi ile muhteşemdir. Piknik yapmak imkanı bulunmaktadır. Özellikle yerli Kuşadalı halkı deniz için milli parkı tercih etmektedir. Daha önce hazırladığımız Kuşadası Millipark yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu saydığımız plajlar dışında Kuşadası'nda bir çok koyda, Güvercinada bölgesinde ve otellerin kumsal kıyılarında denize girmek mümkündür. Özellikle Kuşadası'nda beach club'ler yaygın olarak bulunmaktadır.
Böylece; 
Kuşadası'nda nereleri gezilir? (Daha önce hazırladığımız Kuşadası'nda gezilecek 17 yer yazımıza buradan ulaşabilirsiniz)
Kuşadası'nda nerede denize gidilir? 
Sorulara yanıt bulmaya çalıştık.

Sizlerde eklemek istediklerinizi veya deneyimlerinizi iletişim adresimize ulaştırabilirsiniz.

İletişim Adresimiz : kusadasibenim@gmail.com

Kuşadası Benim

26.08.2015

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası plajları ve Kuşadası'nda gezilecek yerler için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder