KUŞADASI GÜZELÇAMLI-KALAMAKİ MİLLİ PARK / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI KALAMAKİ HİKAYESİ
Kuşadalılar bilir Kuşadası'nda denize Güzelçamlı'ya Kalamaki'ye gidilir. Kalamaki olarak bilinen Milli Park'a gitmek için bir çok neden var en başta
doğası ve denizi... Mis gibi havası, pırıl pırıl denizi günlük hayattaki tüm sıkıntıları alıp götürüyor... Son yıllarda talebin bu bölgeye çok olması Kuşadası Kalamaki Hikayemizin oluşmasına neden oldu. Sayfamıza gelen sorular, vatandaşlarımızdan kısa kısa da olsa mesaj olarak gelen deneyimler, Kalamaki'ye gitmeden önce ve Kalamaki'de zaman geçirirken alınması zorunlu ön hazırlık gerekliliğini gösteriyor.

Bizlerde bu deneyimimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Kuşadası Güzelçamlı Milli Park - Kalamaki
Kuşadası ve çevresinden bir çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

İlk olarak Kuşadası ve çevresinden Güzelçamlı kaç km. sorularına cevaben birkaç noktadan yaklaşık olarak km. uzaklığını yazalım...
İzmir - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 127 Km.
Selçuk - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park  43 Km.
Aydın - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 66 Km.
Didim - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 73 Km.
Seferihisar - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 102 Km.
Denizli - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 218 Km.
Nazilli - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 111 Km.
Kuşadası - Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 23 Km.
Söke -Kuşadası/Güzelçamlı Milli Park 18 Km.

Öncelikle Kuşadası Millipark'a gitmeye karar verdiğinizde önceden hazırlıklarınızı yapmanız gerekli. Kalamaki'de ateşli unsur kullanmak ve mangal yakımı yasak olduğu için bir gece önceden piknik malzemenizi hazırlamanız gerekmektedir. (Kalamaki'ye giderken mutlaka alınması gerekenlerin başında şemşiye, bol su, deniz gözlüğü, kitap, gazete, okey takımı, bol meyveler gelir)

Ziyaret gününüz özellikle hafta sonu ise yol mesafesi zamanını hesaplayarak sabah 08:00'den önce Kuşadası Güzelçamlı Milli Park Kalamaki'de olmanız gerekiyor. Güzelçamlı'ya geldiğinizde araç kuyruklarını göreceksiniz. Ve erken yola çıkmanın faydasını piknik alanında boş masa bulmakla anlayacaksınız. Daha sonra gelenler masa bulmakta zorlanırlar.

Kuşadası Güzelçamlı Milli Park'ta kaç koy var?
1- İçmeler Koyu
2- Aydınlık Koyu
3- Kavaklıburun (Kalamaki) Koyu
4- Karasu Koyu

Milli Park'a giriş yaptıktan sonra ilk koy İçmeler ve Kavaklıburun koyları diğer koylara göre daha uzun plajı olan ve en önemlisi denizi kumdan oluşan koylardır. Bu sebepten dolayı genellikle çocuklu alileler bu koylar tercih etmektedir. Diğer koylar daha kısa ve taşlıktır. Fakat tüm koyların denizi pırıl pırıl tertemizdir. Doğası muhteşemdir.

Koy tercihi yaptıktan sonra araçlarınızı her an çıkabilecek şekilde park etmenizi öneririz, çünkü çok kalabalık olduğu için arka arkaya da araçlar park edilebiliyor. Arabanızın ön kısmına cep telefonu numaranızı yazıp bırakırsanız acil bir durumda size ulaşmak kolay olacaktır.

Piknik alanda gördüğünüz boş masalara piknik malzemelerinizi yerleştirebilir, kumsalda yer alan şemsiye ve yataklardan yaralanabilirsiniz. Kendi şemsiyeleriniz ile kendi alanınızı oluştura bilirsiniz. Piknik masalarını gün boyu güneşin yönüne göre yer değiştirmek mümkündür.

Kuşadası Güzelçamlı Milli Park koylarında tuvalet, duş ve kafeterya gibi bölümler bulunmaktadır. Ayrıca günlük kullanım için çeşmeler mevcuttur.

Sizler denize iken ya da piknik yaparken milli park'ın doğal sahipleri arılar ve domuzlar sürekli sizlere görünecektir. Yemek yemek için sahile inip insanlara karışan aile domuzlar, sayıları çok fazla olunca herkesin ilgisini çekiyorlar.

Eğlenceli, sakin, doğa ile baş başa bir günü tamamlarken, dönüş yolundaki yoğunluğu düşünerek milli park'tan çıkış saatinizi kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir. Özelikle Güzelçamlı, Davutlar ve Kuşadası bölgelerinde araç yoğunlu çok fazla olmaktadır.

Fotoğraflar http://sukrugungorphotogaphy.blogspot.com.tr/ sayfasından alınmıştır.

Sizlerde bizlere Kuşadası ve çevresinden fotoğraf, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Adınıza sayfamızda yayımlarız...
Facebook Kuşadası Benim Sayfası
kusadasibenim@gmail.com

Saygılarımızla
Kuşadası Benim
19.08.2015

Kuşadası Güzelçamlı - Kuşadası Milli Park - Kuşadası Kalamaki - Kuşadası Gezilecek Yerler - Güzelçamlı Milli Park - Kuşadası Plajlar - Kuşadası Deniz ve Doğa

Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası Güzelçamlı Milli Park - Kalamaki için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder