KUŞADASI GÜVERCİN ADA AÇILIYOR - KÜÇÜKADA / AYDIN VE ÇEVRESİ

GÜVERCİN ADA HAZİRAN’DA AÇILIYOR / KÜÇÜKADA
Kuşadası'nda uzun bir süredir restorasyon aşamasında olan Güvercinada için herkesin aklında olan Güvercin Ada ne zaman açılacak? Sorusuna Haziran ayının ilk haftalarında tekrar ziyarette açılacağı duyuruldu. Kuşadası'na gelen yerli ve yabancı turistlerin Kuşadası'nın simgesi olan Küçükada'yı ziyarete bulunamamaları Kuşadası için bir kayıptı. Umarız belirtilen zamanda çevre düzenlemesinin de tamamlanıp açılışı sağlanır.
Ayrıca Güvercin Ada içinde 800 metrekarelik ahşap platformda konserler ve etkinlikler düzenlenebileceği duyuruldu.

Kuşadası Belediyesi Duyurusu;
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çevre düzenleme projesi tamamlanma aşamasına gelen Güvercin Ada’nın, Haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacağı müjdesini verdi. Başkan Kayalı, Kuşadası’nın simgesi olan Güvencin Ada’nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Kuşadası Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı. Toplantıda Güvencin Ada Çevre Düzenleme Projesi için İller Bankası’ndan 1 milyon 100 bin TL ilave kredi kullanılabilmesi amacıyla Başkan Kayalı’ya yetki verildi. Konu ile ilgili bilgi veren Kayalı, Güvercin Ada’nın Haziran ayının ilk haftasında açılacağını söyledi. Çevre Düzenleme Projesinin son aşamaya geldiğini ifade eden Kayalı “Proje kapsamında Güvercin Ada içerisinde konser benzeri etkinliklerin düzenlenebileceği 800 metrekarelik ahşap bir platform, tarihsel canlandırmalar, heykeller, ahşap gölgelikler, kafeterya, tuvaletler, kamera sistemi ve mendirek boyunca aydınlatma direkleri yer alacak. Ayrıca Kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne ait olan ve restore ettirilen feneri de Kuşadası Belediyesi olarak kiralamak amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Güvercin Ada’yı tarihsel kimliği ile buluşturarak Kuşadası turizmine kazandıracağız” dedi.

Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka bakımı tamamlanacak olan Kuşadası Güvercin Ada için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder