KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER - EFES - MERYEMANAEVİ - ŞİRİNCE KÖYÜ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI’NDA GEZİLECEK YERLER
EFES ANTİK KENTİ – MERYEM ANA EVİ – ŞİRİNCE KÖYÜ
Kuşadası Aydın Büyükşehir’e bağlı olmasına rağmen, İzmir’in sınırları içerinde olan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi , Yedi Uyuyanlar ve Şirince Köyü Kuşadası’na çok yakın olmasından dolayı Kuşadası’nda gezilecek yerler arasındadır. Kuşadası’na gelip buraları görmeden
gitmemek gerekir.

KUŞADASI’NDAN EFES’E, MERYEM ANA EVİ'NE VE ŞİRİNCE’YE NASIL GİDİLİR?

Efes Antik Şehri
Kuşadası’ndan Şelçuk İlçesi 21 Km. uzaklıktadır. Araç ile yaklaşık 25 dk.’da Selçuk İlçesine ulaşılır. Kuşadası’ndan yönünden ilçeye girmeden hemen yolun solunda kalan kısımda yönlendirme tabelaları ile göreceğiniz Efes Antik Şehri’ne ve Yeni Uyuyanlar bölgesine ulaşabilirsiniz. Efes Antik Şehri bir çok medeniyete eşlik etmiş, hala açığa çıkmayı bekleyen bir yerdir.


Meryem Ana Evi
Kuşadası’ndan Efes yönüne yöneldiğiniz zaman oradan direk Meryem Ana Evine ulaşabilirsiniz. Meryem Ana Evi Kuşadası’na 26 Km uzaklıktadır. Tırmanış şeklince olan yol kısmen dardır. Meryem Ana Evini ziyaret eden turistler için olan tur araçlarına dikkat ederek seyir yapmanız faydalı olacaktır. İnançlarına göre burada hac vazifesini yapan ziyaretçiler vardır.


Şirince Köyü
Kuşadası’ndan Şirince ise 26 Km’dir, burası da araç ile yaklaşık 35 dk’nızı alabilir. Kuşadası’ndan Şirince’ye giderken Selçuk Şehir Merkezini takip edip İzmir yönüne ilerlerken, yolun sağında Şirince tabelalarını takip etmeniz gerekmektedir. Şirince yolu kısmen dar ve diktir. Özellikle tur araçları büyük otobüslere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sizlerde bizlere bu bölgeye yaptığınız gezi deneyimleriniz paylaşırsanız, Kuşadası’nda gezilecek yerler konusunda araştırma yapan herkese faydalı bilgiler vermiş olursunuz. Gezi notlarınız için kusadasibenim@gmail.com ya da facebook sayfamızı kullanabilirsiniz.


Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası'nda çok yakın gezilecek yerler olan Efes, Meryemana ve Şirince Köyleri için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder