KUŞADASI ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER / ARTEMİS TAPINAĞI-İSABEY CAMİİ-ŞİRİNCE KÖYÜ

İzmir'in Selçuk  ilçesinde bulunan Artemis Tapınağı, İsabey Camii, Şirince Köyü, Kuşadası'nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğramadan gitmedikleri Kuşadası'na yakın yerlerden bazılarıdır.

Artemis Tapınağı: Dünyanın yedi harikasından biridir.Antik dünyanın mermerden inşa edilmiş ilk tapınağıdır. Büyüklüğü 105*50 m. Ve ön cephesi diğer Artemis(Ana Tanrıça) tapınakları gibi batıya dönüktür. 

 İsabey Camii: 1375 yılında Aydınoğullarında İsa Bey tarafından Şamlı Mimar Ali'ye inşaa ettirilmiş olan camii,Turk Sanat Tarihi'nde önemli bir yere sahiptir. 

Şirince Köyü: Kurtuluş Savaşı sonrasında ,1920'lerde Türk-Yunan değiş-tokuşundan kalan tipik Yunan evleriyle köy,Türk-Yunan kültürünün mükemmel bir sentezidir. En güzel örnekleri yerli halkın evlerini ziyaretçilere açmasıyla ortaya çıkmaktadır; birinin arka bahçesinde bir Ortodoks kilisesi bulunmaktadır. Şirince'ye giderseniz dağın tepesine kurulan bu köyde nefis bir manzarayla şarap bahçelerini ve şeftali ağaçlarını görebilirsiniz.


Söz Sizde
Sizlerinde mutlaka Kuşadası ve çevresi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

2 yorum:

  1. Yazdığınız bu yerlerin hepsi maalesef ki Kuşadası'nda değil Selçuk ilçesinde bulunmaktadır ve bildiğiniz üzere Selçuk İzmir'e bağlı bir ilçedir. Kuşadası ise Aydın'a. Evet güzel bilgiler veriyorsun ama biraz yanıltma oluyor. Dikkat ederseniz sevinirim.
    İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederiz, Kuşadası çevresi olarak güncellendi. Saygılarımızla...

      Sil