GÜVERCİN ADA KALESİ İÇ DÜZENLEMESİ İÇİN ÇAĞRI / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

GÜVERCİN ADA - KUŞADASI
Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Kuşadası Güvercin Ada Kalesi iç düzenlemesi için çağrı duyurusu yaptı.




ÇAĞRI
Sevgili Kuşadalılar ;

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği olarak Kuşadası’nın tarihi ve kültürel değerlerini, tarihi ve kültürel miras eserlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir. Kuşadası’nın en büyük tarihi mirasından biri de Güvercin Ada Kalesi’dir.

Uzun bir onarımdan sonra 07 Eylül 2016 tarihinde ziyarete açılan bu ecdat yadigarı kalemizin iç düzenlemesi ne yazık ki yetersizdir. Seyir terasları, burçların bakımsızlığı, tarihi topların acınası durumu, bilgi levhaları eksikliği, vb. bir çok olumsuzluklar hala çözüm beklemektedir. Kuşadası’nın gururu olan bu kalemiz bir Türk kalesi olma özelliğinden hayli uzaklaşmış sadece 3-5 botanik bilgi levhası, 1 Barbaros heykeli, birkaç adet model Roma gemisi ile düzenlenmiş halde ziyaretçilere açılmıştır. Milletin parası ile restore edilen bu tarihi kalenin hali hepimizi derinden yaralamaktadır.

Derneğimiz kalemizin iç düzenlemesi ile ilgili bir proje hazırlamaktadır. Bu projeye katkıda bulunmak için siz Kuşadalı hemşerilerimizin de görüşleri bizim için çok değerlidir. Bilgi ve yön levhaları, seyir terasları düzenlemeleri, tarihi canlandırmalar, konu mankenleri, küçük ölçekli animasyonlar ve Osmanlı dönemi hayat tarzı, vb. konularda fikirlerinizi bekliyoruz. Güvercin Ada Kalesi konusunda fikri ve projesi olanların lütfen aşağıdaki telefona veya e-mail adresine başvurmanızı rica ediyoruz. Proje fikirleri düzenli olarak derneğimiz sayfasında ilan edilecek ve proje haline getirilerek başta Kuşadası belediyesi olmak üzere, Aydın Anıtlar Bölge Kuruluna arz edilecektir.

Saygılarımızla

Mahmut Ökçesiz
Dernek Başkanı

Tel : 0 532 3474319
E-Mail : mahmutokcesiz@hotmail.com

Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası Güvercin Ada Kalesi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder