KUŞADASI PAZAR YERLERİ - SPOR KULÜPLERİ - YILDIZ SOKAK / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

PAZAR YERLERİ - SPOR KULÜPLERİ - YILDIZ SOKAK - KUŞADASI
Kuşadası Meclis Toplantısında pazar yerlerine ilişkin tahsislerin kura ile belirlenmesi, Spor Kulüplerine Destek ve meydana gelen yangın sonucunda Yıldız Sokak’ta hasar gören evlerinde konuşulduğu toplantı için duyuru yapıldı.
Kuşadası Belediyesi Duyurusu

PAZAR YERLERİ KURA İLE BELİRLENECEK
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, pazar yerine ilişkin yer tahsislerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe uygun olarak noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceğini ifade etti.
Kuşadası Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Erkan Yücel Sahnesi’nde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Kayalı, Kapalı Pazar Yeri’ni Ocak ayı sonunda faaliyete geçirebilmek için çalışmaların sürdüğünü belirterek yer tahsislerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe uygun olarak noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceğini söyledi. Kuşadası’nın farklı noktalarında Salı, Çarşamba ve Cuma günleri kurulan tüm pazar yerlerini bir çatı altında toplayacak olan Kapalı Pazar Yeri’nde mevcut pazar esnafının korunacağını ifade eden Kayalı, Salı günü için 718, Çarşamba günü için 667, Cuma günü için ise 472 başvuru bulunduğuna dikkat çekerek yer tahsislerinin en şeffaf şekilde yapılacağını söyledi. Toplantıda Salı, Çarşamba ve Cuma günleri dışında Cumartesi günü de pazar kurulması ile ilgili karar alındı.
Kuşadası Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Denetim Komisyonu Üyeleri de belirlendi. Yapılan kapalı oylama ile Belediye Meclis üyelerinden Levent Öğren, Ferah Sürekçi, Hakan Turhan, Zekeriya Tünk ve Ahmet Candan komisyon üyeliğine seçildi.
SPOR KULÜPLERİNE DESTEK
Belediye Meclisi’nde spor kulüplerine yapılacak olan yardımlar konusu da ele alındı. Toplantıda Ocak ayı içerisinde Kuşadası’nda faaliyet gösteren Davutlar Belediyesi Spor Kulübü’ne 10 bin, Güzelçamlı Spor’a 10 bin, Yıldız Fener Kulübü’ne 5 bin, Kuşadası Belediye Spor Kulübü’ne 25 bin, Kuşadası Gençlikspor’a 60 bin, Kuşadası Amatör Spor ve Gençlik Kulübü’ne ise 5 bin TL nakdi yardım yapılması kararlaştırıldı. Kulüplerin önümüzdeki dönem için talep ettiği yardımlar ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile Spor Komisyonu’na havale edildi.
Kuşadası Belediye Meclisi’nde Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde eğitim gören engellilerin kullanımına sunulmak üzere özel bir engelli aracı tahsisine ilişkin olarak da karar alındı.
YILDIZ SOKAĞI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Meclis toplantısının ardından açıklama yapan Başkan Kayalı, geçtiğimiz yıl yaşanan toprak kaymasında zarar gören Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Sitesi’nde yer alan evlerin dayanıklılık tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talepte bulunduklarını belirterek “Bakanlık, üniversiteye başvurmamızı bildirdi. Bu nedenle yeniden ihaleye çıkacağız. Ayrıca Kaymakamlık aracılığıyla Valilik ile görüştük. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından kaymanın durdurulabilmesi için hazırlanan üç alternatifli çözüm önerisi içerisinde en makul alternatifin maliyeti 5 milyon 400 bin TL. Bunun için kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor. Öte yandan arazi sahibi ile kazıyı yapanlar arasındaki görüşmeler de başladı.” dedi.
Kayalı, 1 Ocak’ta Alacamescit Mahallesi Yıldız Sokak’ta meydana gelen yangınla ilgili olarak da bilgi verdi. Hasar gören yedi evden ikisinin tescilli, beşinin ise sokak sağlıklılaştırma projesi kapsamında sadece cephelerinin tescilli olduğunu ifade eden Kayalı, sokağı kısa süre içerisinde ayağa kaldırmak için Anıtlar Kurulu’na başvuruda bulunduklarını ifade etti.
Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası'ndaki faaliyetler için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder