KUŞADASI'NDA FUAR - EFES KONGRE MERKEZİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

EFES KONGRE MERKEZİNDE FUAR - KUŞADASI
Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nın Efes Kongre Merkezinde yapılacağı duyuruldu. (Aegean Hosttech Fair Platform)
Efes Kongre Merkezi Duyurusu:
Türkiye’de turizmin ilk başladığı yer Kuşadası, kış ortasında yaz
turizmine doping etkisi yapacak. Düzenlenecek olan Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech Fair Platform), Rusya kriziyle tehlike sinyalleri veren turizmde yeni rota belirlenecek. Aynı zamanda Ege’nin gurme haritası ilk kez açıklanacak.
Efes Kongre Merkezi’nde 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, TÜRSAB işbirliğinde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek Aegean Hosttech, sektörün nabzını tutacak. Türkiye’nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamaya yönelik fuar, 300 katılımcı firmaya ev sahipliği yapacak.
- KRİZİ FIRSATA ÇEVİRECEK
Aegean Hosttech’in dün gerçekleşen danışma kurulu toplantısında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, TÜRSAB Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin çiçek, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği Başkanı Tacettin Özden ile sektör temsilcileri hazır bulundu. Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Rusya kriziyle başlayan sektördeki yeni rota arayışına da ışık tutacağını söyledi. Fuar bünyesinde gerçekleşecek “Turizm Konferansı” ile sektörün önündeki sis perdesinin aralanacağını ifade eden Ceylan, “Konferans krizi fırsata çevirmede önemli bir rol oynayacak. Çünkü sektör bir çıkış arıyor ve geleceğini ipotek altından kurtarmak istiyor. Bu yüzden yeni destinasyonu belirlemek zorunda. İşte düzenlenecek çalıştay hem bu yeni destinasyonu hem de tüm sektörün güçbirli yapması için de bir çağrıyı ortaya koyacak. Türk turizminin kalbi, doğduğu yerde, hem de kış ortasında, Kuşadası’nda atacak” dedi.
- GASTRONOMİ ZİRVE YAPACAK
Fuarın aynı zamanda gurme turizmini de imza atacağını söyleyen Ceylan, TÜRSAB Gastronomi Turizmi Raporu’na göre 2104 yılında Türkiye’ye gelen 41 milyon 415 bin turistin 34.3 milyar dolar harcadığını belirtti. Ceylan, “Turistler 34.3 milyar doların, 6 milyar 523 milyon dolarını yeme içmeye harcıyor. Yani gelen turistin cebinden çıkan paranın beşte biri yemeğe gidiyor. Bu da turist başına 157.5 dolarlık restoran faturası demektir. İşte bu gerçeği göz önünde bulundurduk. Türkiye Aşçılar Federasyonu, fuarda Ege Şefler Şampiyonası gerçekleştirecek. Ege’nin damak tadları bu fuarda görücüye çıkacak ve şefler vazgeçilemeyecek yemeklerle sezonun en iyilerini ortaya koyacak” diye konuştu.
- GASTRONONİ HARİTASI AÇIKLANACAK
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ise yarışmanın dışında fuarda ilk kez Ege Bölgesi gastronomi haritasının da açıklanacağını söyledi. Yılmaz, “Eğer işin içine aşçı girerse biliyoruz ki o fuarlarda unutulmaz anlar yaşanıyor. Biz de bu fuarda, kimsenin unatamayağı anlar yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.
- YURTDIŞINDAN BÜYÜK İLGİ
Fuara aralarında İtalya, Yunanistan ve Katar’ın da olduğu 13 ülkeden katılım olacak. 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak fuar için ayrıca Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla yurt dışından alım heyetleri getirilecek. Özellikle gelişen otel-restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, Dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik ve gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip edebilecek.
- EN İYİ ÖRNEKLER
Fuarın tadım, servis, barmen, hauskeeping şovlarıyla renklenecek. Sektördeki başarı hikayeleriyle de en iyi örnekler sunulacak. Alanında uzman isimler, hizmet sektöründe dikkat edilmesi gerekenleri anlatacak.
- 3 DİLDE TANITIM
Fuarın yurtdışı tanıtımına da büyük önem verildi. 3 farkıl dilde hazırlanacak tanıtım filmi, 20 bin broşür eşliğinde hedeflenen yurtdışı katılımcı ve ziyaretçilere gönderilecek.


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası yapılan fuarlar için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder