SRC2 VE SRC4 BELGESİ SINAVSIZ MUAFİYET ŞARTLARI / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

SRC2 VE SRC4 BELGELERİNİ EĞİTİM VE SINAVSIZ ALMAK İÇİN GEREKENLER
Günümüzde ticari araçlar bir hayli trafikte fazlaca görülmekte, SRC belgesiz kendi araçlarımızı bazende çalıştığımız iş yerinin ticari araçlarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Ticari araç kullanırken aranan SRC2 ve SRC4 belgesi olmaz ise cezai
yaptırımla karşılaşabiliriz. Artık bu belgeler eğitim ve sınavlar sonucunda veriliyor. Fakat bazı şartlar durumunda hem eğitime hem de sınava girmeden bu belgeleri alabiliyorsunuz. Aydın'dan ve Kuşadası'ndan SRC2 ve SRC4 almak isteyenler için araştırarak derlediğimiz SRC muafiyet şartlarını, yapılması gerekenleri ve muafiyetli dilekçe örneğini sizlerle paylaşmak istedik. Daha önce bu SRC muafiyetini bilmeyen ve duymayanlar için yararlı olacağını düşündük..

SRC2 VE SRC4 MUAFİYET ŞARTLARI
Sınavsız ve eğitime girmeden SRC2 ve SRC4 alma koşulları
- Başvuru sahibinin 25.03.2003 tarihinden önce B sınıfı ehliyeti olması
- B Sınıfı ehliyet alındıktan sonra 25.03.2003 tarihine kadar en az 90 günlük sigortalı olarak çalışmış olması

SRC2 VE SRC4 BELGELERİNİ MUAFİYETLİ OLARAK ÇIKARTMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
- Her hangi bir şekilde bu belgeleri talep ettiğinizi belirten bir dilekçe  / Örnek dilekçe örneği yazının sonunda bulunmaktadır.
- Ehliyet fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- İkametgah belgesi
- 2 Adet fotoğraf
- SGK hizmet dökümü

Belgeleri hazırladığınızda aşağıda belirtilen adrese göndermeniz gerekmektedir.

Belgelerin gönderileceği adresi:
GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARAYOLU ULAŞTIRMASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
4. Cad. 727 Sok. No:7 PK6550 Yıldız Çankaya / Ankara


Belgeler ulaştığında ve incelemesi bittiğinde telefonunuza bir SMS gelecek bu mesajdan sonra Vakıfbank şubelerine her belge için 30 tl yatırılması gerekmektedir. Ayrıca ücret
yatırırken Vakıf Bank sizden her belge için 2 lira alıyor. Neden böyle bir para alıyorsunuz diye görevliye sorduğumuzda bakanlıkla yapılan anlaşma doğrultusunda işlem bedeli alıyoruz diye cevap verildi. Para yatırıldıktan sonra basım sırasına göre SRC2 ve SRC4 belgeleriniz tarafınıza gönderilecektir.

Src belgelerim onaylandığında nasıl bir sms gelecek?
Evraklarınız onaylandığında muafiyet koşulları sağlandıysa hem SRC2 hem de SRC4 her iki belge için ayrı ayrı  cep telefonunuza şöyle bir Sms geliyor.

Gönderen : UDHB
"Sayın .......... SRC2  belgesi muafiyetli başvurunuz olumlu olarak değerlendirilmiştir. Kart ücretini Vakif Bankasından yatırabilirsiniz. UDH Bakanlığı"

"Sayın .......... SRC4 belgesi muafiyetli başvurunuz olumlu olarak değerlendirilmiştir. Kart ücretini Vakif Bankasından yatırabilirsiniz. UDH Bakanlığı"

Muafiyetli SRC Belgesi Alınabilirliği Sorgulama için E-Devleti Kullanabilirsiniz.

Bizler bu bilgileri bu telefon numaralarından ulaştık (3 HAT) 0 (312) 441 38 18 - 0 312 441 38 19 - 0 312 441 38 20 sizlerde belgelerinizi hazırladıktan sonra gecikme ve yanlışlık olmaması için arayıp teyit ettirebilirsiniz.

Muafiyetli SRC2 ve SRC4 Belgesi Başvuru Dilekçe Örneği

ULAŞTIRMA , DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne

Bakanlığımızca çıkarılan Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliğinin Geçici 2 inci Maddesi gereğince SRC…….. türü Mesleki Yeterlilik Belgesi almak istiyorum. İstenen belgeler dilekçem ekinde sunulmuştur. Muafiyet hakkımın kaybolmaması için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.

Adı-Soyadı

İmzası

Adres :



Tel :


SRC Yetki Belgeleri Anlamları Nelerdir?
SRC 2 YURT İÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI
SRC 4 YURT İÇİ YÜK, EŞYA TAŞIMACILIĞI


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgeleri almak için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

2 yorum:

  1. src 2 src 4 kaç para ödemem lazım

    YanıtlaSil
  2. Gayet. Olmasi gereken sistem. Aldim. İst hayirlisi almakistiyenlere.

    YanıtlaSil