KUŞADASI BELEDİYESİ KÜLTÜR VARLIKLARI VE TARİHİ ÇEVRE BİRİMİ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMA SONUCUNDA KUŞADASI'NA YEMEK MÜZESİ YAPILIYOR...


KUŞADASI’NA YEMEK MÜZESİ



Kuşadası Belediyesi, yöresel yemek kültürünü tanıtmak amacıyla çalışma başlattı. Kuşadası Belediyesi Kültür Varlıkları ve Tarihi Çevre Birimi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde satın alınan tarihi bina, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıından sonra yemek müzesi olarak kullanılacak.







Kuşadası kentsel SİT alanı içerisinde kalan Dağ Mahallesi’ndeki Gümüş Sokak ve Yıldırım Caddesinin kesiştiği noktada bulunan iki katlı tarihi bina, Kuşadası Belediyesi tarafından satın alındı. Daha önce restorasyonu gerçekleştirilerek hizmete giren Çalıkuşu ve Efe Suphi evinden sonra Kuşadası Belediyesi tarafından satın alınan bina, bölgenin kentsel dokusuna uygun olarak restore edilecek.







Söz konusu tescilli yapı ile ilgili çalışmaların başladığını ve restorasyon projesi hazırlık çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Aydın Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun projeleri onaylanmasından sonra yapının onarım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Daha sonra restorasyonu yapılacak olan binanın yöresel yemek kültürünün tanıtıldığı bir müze olacağını kaydeden Altungün, Kuşadası’nın tarihi yapılarını restore edeceklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder