KUŞADASI GÜZELÇAMLI MİLLİ PARK'A MAVİ BAYRAK / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KALAMAKİ'YE MAVİ BAYRAK
Doğası ve denizi ile Kuşadası'nın göz bebeği olan Milli Park'ta Mavi Bayrak sevinci... Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesinde yer alan Milli Park kriterlere uyması nedeniyle mavi bayrak almaya hak kazandığı duyuruldu. 
Kuşadası Belediyesi Basın Duyurusu şöyle; Milli Park’a Mavi Bayrak / Kuşadası
Belediyesi tarafından işletilen Milli Park İçmeler Koyu, 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE), belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği bir ödül olan Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Mavi Bayrak, İçmeler Koyu'nda düzenlenen bir törenle göndere çekildi. 


Mavi Bayrak törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, ARYA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Turhan, Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Tünk ve çok sayıda çevre dostu katıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı yaptığı konuşmada; “Meşhur bir Kızılderili atasözü vardır. ‘Biz doğayı atalarımızdan miras değil, torunlarımızdan emanet aldık’ derler. Bizde Kuşadası Belediyesi olarak bu ilke doğrultusunda hareket ediyoruz. Ne mutlu bize ki, Türkiye’de bu ödüle laik görülen tek belediyeyiz. Ayrıca çevre eğitimine yapılan katkıdan dolayı ödül alan 3 kurumdan biri de biziz. 1993 yılında kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı benim çok önemsediğim bir kurumdur. Oradan gelen bu ödül de benim için ayrıca önemli. Bu ödülü almaya hak kazanmak zorlu şartlar gerektirse de, biz Kuşadası Belediyesi olarak bunu başardık. Ülke olarak bu sene mavi bayrak açısından birinci olmayı amaçlıyorduk, fakat İspanya birinci biz ikinci olduk. Önümüzdeki sene birinci olmak için hep birlikte daha çok çalışacağız. Bu ödülü kazanmamıza fayda sağlayan tüm kurum ve kişilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Muammer Aksoy ise “Bugün burada ilçemize verilmiş olan 19 mavi bayrağı temsilen bir mavi bayrağı göndere çekmek üzere bir aradayız. Kuşadası’nın sahip olduğu en önemli çevresel değerlerden bir tanesi bu Milli Park ve plajlarımızdır. Kuşadası Türkiye’deki en iyi plajlara sahip olmasına rağmen bununla tanınmıyoruz. Kuşadası, 40 km’ye yaklaşan plajları ile Türkiye’dekilerden ve dünyadaki emsallerinden potansiyel ve kapasite olarak üstündür” dedi. Yapılan konuşmalar sonrası tüm katılımcılar ile birlikte Mavi Bayrak göndere çekildi.


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası Güzelçamlı Milli Park ve Mavi Bayrak için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder