KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER - ZEUS MAĞARASI / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

ZEUS MAĞARASI - DAVUTLAR / GÜZELÇAMLI / KUŞADASI

Kuşadası ve çevresinde gezilecek yerler neresidir? Sorusuna yanıtlardan biri olan Zeus Mağarası Kuşadası'na yaklaşık 28 km. uzaklıktadır. Sizler için görüntülediğimiz Kuşadası Zeus Mağarası Videosunu alt kısımda izleyebilirsiniz..


Milli Parkı girişine 100-150 m. uzaklıkta, dağ eteğinde, içinden çıkan su kaynağının oluşturduğu oldukça derin, küçük havuz benzeri su birikintilerinin oluşturduğu doğal bir mağaradır. Alan olarak Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkında yer almaktadır.

Mağara girişinde hediyelik eşya satıcıları ve yöresel ürünlerin bulunduğu tezgahlar bulunmaktadır.
Yer aldığı tepenin üst kısmında Panionion antik kenti yer almaktadır.
Doğa harikası olan mağaranın suyunun çıktığı yer tam olarak bilinmemektedir.

Mağaraya Zeus isminin, Zeusla ilgili anlatılan öykülerden yola çıkarak verildiği düşünülmektedir. Mağara korunması gerekli tabiat varlığı özelliğindedir. Bu yüzde geçmiş yıllarda olmayan seyir terası ve yürüme alanları konumlandırılmıştır. Daha önce bu alanlar yokken kayaların üzerinden geçerek mağarayı ziyaret ediliyordu.




Kuşadası Zeus Mağarası içerisinde yüzmek yasak olmasına rağmen bu yasak çoğu kişi tarafından delinmektedir.

Zeus Mağrasını ziyaret ederken dikkat edilecek bir diğer konu ise trafik! Hafta için hiç bir sorun olmayan Milli Park girişinde ve çıkışında araç yo unluğu nedeniyle ziyaret saatini genellikle akşam üzeri geç saate bırakmamak gerekir.

Kuşadası Zeus Mağarası'nda yüzmek, dalmak, ağaçlara bez bağlamak, çöp atmak ve sigara içmek yasaktır.

Sizlerde Kuşadası'nda Zeus Mağarasını ziyaret ederseniz, düşüncelerinizi yorumlar bölümüne yazabilir siniz...


Kuşadası'nda Gezilip Görülmesi Gereken Yerlerden
Zeus Mağarası Videosu



Zeus Mağarası - Kuşadası / Video

Bu yazı blog counter kez görüntülenmiştir.
Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası'nda gezilip görülmesi gereken yerler arasında olan Zeus Mağarası için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder