KUŞADASI'NDA SERAMİK SERGİSİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUAKMER’de mavİDErin SERAMİK SERGİSİ
"KUAKMER'in, seramik sanatçısı Gülce YEŞİLPINAR’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapacağı duyuruldu."

16 Ekim Cuma günü, saat: 17 00’de açılışı gerçekleşecek olan serginin teması , “Antik Dönemden Beri Ege , Uzakdoğu, Meksika gibi Birbirine Uzak Coğrafyalarda Görülen bir Form: “Üç Ayaklı Kaseler.”

Seramik sanatçısı Yeşilpınar , her coğrafyada kendine özgü teknikler ve
bezemelerle süslenen kaselerin bu seride görülecek formlarının , modern zamanın üç ayakları olduğunu belirtti. “…Estetik kaygılarla deforme edilmiş, yalın, gökyüzüne ulaşmak istercesine ayakları uzamış, dokularla zenginleşmiş, Ege’nin denizi, göğü gibi mavi, bulutu gibi beyaz, güneşi gibi altından…”

1978 İzmir doğumlu Gülce YEŞİLPINAR, Dokuz Eylül üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Sanatta Yeterlilik-Doktora eğitimine Prof. Dr. Sevim ÇİZER danışmanlığında devam ediyor. Değişik kurumlarda seramik usta eğiticisi olarak çalışan YEŞİLPINAR, yurt içinde ve dışında katıldığı atölye çalışmalarında aldığı eğitim ve edindiği deneyimler doğrultusunda, Kuşadası’nda kendi atölye çalışmalarını sürdürmektedir.

Yard. Doç. Dr. Duygu KAHRAMAN’ın anlatımıyla “Gülce YEŞİLPINAR’ın çanakları, bizleri, herkesin en sevdiği, çok tanıdık sulara taşıyor.”

Sergi, KUAKMER’de ay sonuna dek gezilebilecek.

KUAKMER - Kuşadası F.Özel Arabul Kültür Merkezi Adres : Camiatik Mah. Yıldırım Cad. No:67 Kuşadası / Aydın
KUAKMER irtibat telefonu : 0 506 545 01 88
KUAKMER E-Posta adresi : kuakmer@hotmail.com



Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası'ndaki Seramik Sergisi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder