KUŞADASI KÖPEK EVİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI KÖPEK EVİ
Kuşadası'nda bulunan Kuşadası Belediyesi tarafından hizmete olan Kuşadası Köpek Rehabilitasyon Evi hakkında Kuşadası Belediyesi'nin kendi internet sayfalarında yayınladıkları bilgilendirme yazısı...
Köpek Rehabilitasyon Evi
Kuşadası belediyesine ait köpek rehabilitasyon merkezi
ilçemize bağlı kirazlı köyü yolu üzerinde 7. km.de bulunmaktadır. Bu merkezimiz nisan 2009 tarihinden itibaren yoğun bir tempoda Avrupa standartlarına uygun hale getirilip bu standartlarda hizmet verilmesi amaçlı Kuşadası belediyesi tarafından yoğun gayret gösterilmiştir.
Türkiyenin en modern rahabilitsayon merkezi olma ünvanını elinde tutan birimimiz 10 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Kuruluşu çalışma sistemi 5199 sayılı hayvanları koruma kanuınu ve ilgili yönetmeliklerin çerçevesinde yürütülmektedir. Rehabilitasyon merkezi 24 saat resmi bayram ve tatillerde dahil olmak üzere çalışmasına devam etmektedir.

Rehabilitasyon merkezinde 2 veteriner hekim, 3 gece bekçisi, 1 şoför, 1 yakalama personeli, ile 5 personel görev yapmaktadır. Rehabilitasyon merkezinde ortalama 500 civarında köpek değişimli olarak 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği rehabilite edilip doğal ortamlarına bırakılmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde mahalle ve sokaklarda başıboş olarak gezen köpekler belediyemize ait köpek yakalama aracı ile uyuşturmak sureti ile alınarak rehabilitasyon merkezimize getirilmekte, burada tedaviye ihtiyaçları varsa gerekli tedavileri yapılmakta, iç ve dış parazitler yönünden ilaçlamaları uygulanmakta, yine dişi ve erkek köpekler rehabilitasyon merkezimizde bulunan kliniğimizde kısırlaştırılarak yine 5199 sayılı yasa gereği kulaklarına küpe takılarak 20 şer günlük tedavi sürecinden sonra agresif olmayan köpekler ilçemizde bulunan mahalle ve sokaklardaki insanların yaşadığı doğal yaşam alanına bırakılmaktadır. Rehabilitasyon merkezimiz belirli periyodlar halinde belediyemiz tarafından alınan dezenfektan ve antiseptiklerle temizlenmektedir. Rehabilitasyon merkezindeki köpekler yine Kuşadası belediyesi tarafından alınan kuru köpek mamaları ile beslenmektedir.
Merkezimizde ilçemiz sınırları içerinden gelen yavru köpeklerin bakım ve beslenmesine ayrıca önem gösterilmektedir. Bu amaçla gerekli tedaviler sürdürülmekte dönem itibari ile yapılması gereken viral aşılarıda uygulanmaktadır. Merkezimize giriş ve çıkışları yapılan köpeklerin kayıtları dişi ve erkek köpekler için ayrı ayrı tutulmaktadır.
Bu çalışmaların halkımız tarafından tüm şefaflığıyla görülmesi amacıyla Kuşadası belediyesi her hafta hayvanları koruma derneği inisiyatifinde, belediye binası önünden ücretsiz olarak rehabilitasyon merkezimize servis düzenlemektedir. Ayrıca ilçemizin muhtelif yerlerine hayvan besleme noktaları oluşturulmakta, bu yerlerde rehabilitasyonu bitmiş sokak hayvanlarının yine belediyemiz kanalıyla, ilçemizde kurulu olan hayvan dernekleri ve Kuşadası halkının destekleriyle beslenmelerine devam edilecektir.

Dileyen hayvansever vatandaşlarımız rehabilitasyon merkezimizden tedavi ve aşıları tamamlanmış yavru veya yetişkin köpekleri sahiplenebilirler. Sahiplenen bu köpeklere yine Kuşadası belediyesinin sahipli hayvan kayıt defterine kayıtları ile birlikte sahipli olduğuna ilişkin mikroçip uygulamasıda yapılarak aşı karneleri ile birlikte yeni sahiplerine teslim edilmektedirler.

Kuşadası belediyesi olarak buradaki temel amacımız bu canlıların sağlıklı ve dengeli popülasyonlarını oluşturmaktır.

Kuşadası belediyesi olarak yine Avrupa standartlarını yakalama amaçlı ileriye dönük kedi rehabilitasyon merkezinin oluşturulması, mevcut rehabilitasyon merkezimizin arkasında maliye arazisi üzerine doğal yaşam parkı hedeflenmektedir. Bu konuda çalışmalarımız yürütülmektedir.
Beldemizde mevcut konu ile ilgilenen Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği içinde Ameliyathane, Padok genişletme eksiklikleri giderilerek hayata geçirilmiş ve buna paralel rehabilitasyon merkezi dışında bulunan sahipsiz hayvanların bakım çalışmaları yürütülmektedir.Geleceğe dönük kısa ve uzun vadeli hazırlanan ortak projeler gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.





Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası köpek evi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder