FACEBOOK VİDEO ARASI REKLAM NASIL ÇIKIYOR-FACEBOOK KAZANÇ / DERLEME BİLGİLER

FACEBOOK VİDEO REKLAMLARI NASIL ÇIKIYOR?
Son zamanlarda facebook sayfalar tarafından yayınlanan videoların arasında reklamlar gözükmeye başladı. Bu reklamlar youtube gibi sayfalar gelir kazandırma şeklinde olacağı düşünülebilir. Ancak facebook her video arasında reklam çıkmasına izin vermiyor. Şimdilik
bazı koşulları yerine yetiren sayfalarda ve videolarda reklamlar çıkıyor bunları başlıcaları; sayfanın en az 2000 takipçi olması, 4 dk.lık canlı yayın yapılması, canlı yayını en az 300 kişinin izliyor olması ve elde edilen gelirin tarafınıza yatırılması için en az 100 dolar olması, aşağıda ayrıntılar bulunmaktadır.

Facebook’da Videolarımda nasıl reklam arası oluştururum?

Facebook videolarında reklam arası oluşturabilmek için en az 2.000 takipçiniz olmalıdır. Reklam aralarını oluşturduktan sonra, herhangi bir canlı yayın sırasında aynı anda 300’den fazla izleyiciniz olması ve en az 4 dakikadır canlı yayında olmanız koşuluyla reklam arası verebilirsiniz. İlk arayı izleyen her 5 dakikada bir yeni reklam araları verebilirsiniz.
Reklam arası gerekliliklerini karşılayan bir videoyla canlı yayına geçtiğinizde, Facebook size reklam arası verebileceğinizi belirten bir bildirim gönderir. Bu ileti, Bildirimler sekmenizde şu şekilde görünür:

İlk bildirimi kaçırırsanız, bir sonraki Canlı yayınınız sırasında bir bildirim alırsınız. Reklam arası vermek için dokunacağınız yeni dolar simgesini ($) de görürsünüz.
Bu mesajların herhangi birine dokunmak, sizi ödeme hesabınızı oluşturabileceğiniz ve Koşulları inceleyip kabul edebileceğiniz Başlangıç ekranına yönlendirir.

Facebook Canlı yayındayken nasıl reklam arası veririm?
Canlı video sırasında reklam arası verebilmek için iki koşulu karşılamanız gerekir:
Aynı anda en az 300 izleyiciye sahip olmanız
En az 4 dakika boyunca canlı yayında olmanız.
Bunun ardından reklam arası verebileceğinizi gösteren bir $ simgesi görünür. Başlamak için vurgulanan $ simgesine dokunun.

$ düğmesini seçtikten sonra izleyicilerinize 20 saniye içinde geri döneceğinizi söyleyin ve Reklam Arasını Başlat düğmesine dokunun.
Kameranız kapanır ve izleyicileriniz reklamı izlemeye başlar. Kameranızın yeniden ne zaman açılacağını gösteren bir geri sayım görürsünüz.

Facebook Videolarda Reklam araları düğmem neden etkin değil?
Reklam arası vermek istiyorsanız ancak düğme etkin değilse, bunun çeşitli sebepleri olabilir:
-Yayınınızda aynı anda 300 veya daha fazla izleyici bulunmuyor olabilir. Sadece aynı anda 300 veya daha fazla kişi tarafından izlenen yayınlarda reklam arası verilebilir.
-Canlı yayınınızda 4 dakikalık yayın yapma koşulunu sağlamamış olabilirsiniz. Canlı yayının ilk 4 dakikasından sonra reklam arası verebilirsiniz. İlk aranızı verdikten sonra, bir sonraki ara için 5 dakika daha beklemeniz gerekir. Bu süre zarfında, $ düğmesi çalışmaz.
-Telif Hakkı veya Topluluk Standartları uyarıları veya ihlal bildirimleri alan canlı yayıncılar, şu anda Reklam Araları özelliğini kullanamamaktadır. Telif hakkı gerekçeleri nedeniyle veya Topluluk Standartlarımızı ihlal ettiğiniz için işaretlenmişseniz, e-posta yoluyla bir bildirim alırsınız. Telif Hakkı ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Topluluk Standartları ilkelerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Facebook Videolardaki Canlı reklam aralarından elde ettiğim kazançları nasıl alırım?
Sayfanız veya profiliniz için reklam araları oluşturduğunuzda, kazançlarınızı almak için bir ödeme hesabı da oluşturabilirsiniz. PayPal veya bir banka hesabı kullanabilirsiniz. Reklam aralarından elde edilen gelirler vergiye tabi olabileceğinden, vergi amaçlı bazı ek bilgiler vermeniz gerekebilir.
Reklam aralarından 100 ABD dolarından fazla kazanırsanız, ilk ödemenizi alırsınız. Bunun ardından, her ay kazançlarınız 100 ABD dolarına ulaştığında ödeme almaya devam edersiniz.
Bundan sonra, Facebook o dönem boyunca biriken tüm kazançlar için her ay size ödeme yapar. Buna, ödeme döneminde canlı videolardan elde edilen kazançlar ve ödeme döneminden önceki canlı yayınlarınızın görüntülemelerinden sağlanan reklam gösterimlerinden elde edilen kazançlar da dahildir.

Facebook Video Reklam aralarından ne kadar para kazandığımı nasıl görebilirim?
Para Kazanma İstatistikleri sadece sitede kullanılabilmektedir.
Reklam aralarından ne kadar para kazandığınızı görmek için para kazanma istatistiklerini açmanız gerekir. Bunun için:
Bir bilgisayardan Facebook Sayfanıza gidin ve ayarlara tıklayın.
Sol tarafta, en alttaki para kazanma istatistiklerine tıklayın ve erişim sütunundaki düğmeyi “açık” konumuna getirin.
Ardından, sayfanıza gidin ve gelirinizi görmek için istatistiklere tıkladıktan sonra soldaki videolara tıklayın.
Video başına kazançlarınızı ayrıntılı olarak görmek için:
Facebook sayfanıza giderek istatistiklere ve ardından videolara tıklayın.
Video sütununda “Başlıca Videolar” panelini görürsünüz. Video detayları kutusunu açmak için videonun adına tıklayın.
Kazançların nereden geldiğine ilişkin daha ayrıntılı bilgi için tahmini kazanç seçeneğine tıklayın.

Daha fazla bilgi ve ayrıntıyı Facebook yardım bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bu yazı page visitor counter kez görüntülenmiştir.
Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Facebook video arası reklam gelirleri için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder