KUŞADASI'NDA GEZİLECEK YERLER - GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER - KÖYLERİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI’NIN KÖYLERİNİ KEŞFETMEK İSTEYENLER
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği - Ecosystem Protection and Nature Lovers Association (EKODOSD) Paylaşımı;
Kuşadası deniziyle, güneşiyle, çevresindeki binlerce yıllık kültürlere ev sahipliği yapmış antik kentleriyle ve zengin biyolojik çeşitliliğiyle Türkiye’nin
en önemli turizm kentlerinden biridir.
Hemen yanı başında yer alan dağları, ormanları, kıyıları, flora ve faunası, mağaraları ve kanyonlarıyla önemli doğa alanlarını barındıran Kuşadası, aynı zamanda doğanın içinde yer alan köyleriyle de ilgi çekmektedir.
Kirazlı, Çınar, Yeniköy, Soğucak, Yaylaköy ve Caferli’den oluşan doğayla barışık köyleri, tabiatın tüm güzelliklerini içinde saklamaktadır.
Geleneksel yaşamlarını değiştirmeden sürdüren, otantik köy mimarisini korumaya çalışan, geçimlerini topraktan kazanan, Kuşadası’na yakın olmanın avantajıyla gastronomiye de yer veren köylerin, tarımla turizmi yan yana götürdükleri görülmektedir. Tarihe tanıklık eden ağaçları, geleneksel tarımla üretilen sebzeleri ve meyveleri, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri, 7’den 70’e devam ettirdikleri folkloruyla, misafirperver sıcak insanlarıyla konuklarını ağırlamaya hazır.
Kuşadası’nın köylerini keşfetmek, doğayla barışık yaşayan insanlarını tanımak isteyenler için...








Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası'nda gezilecek görülecek yerler için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder