KUŞADASI 7 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ TÖREN VE ETKİNLİK PROGRAMI / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI 7 EYLÜL KUTLAMALARI
Kuşadası'nın kurtuluşu günü olan 7 Eylül günü kutlamaları için yapılacak olan tören ve etkinliklerin duyurusu yapıldı. Kuşadası Kurtuluş Gününde törenler sonrası kurtuluş kortej
yürüyüşü, Kuşadası Kültür Merkezi açılışı ve Kuşadası' yöresel Kulak Çorbası dağıtımı yapılacağı duyuruldu.

Kuşadası 7 Eylül Kurtuluş Günü Etkinlik Programı
Saat 10:00 Temsili Kurtuluş Hükümet Konağı 
Saat 10:30 Kutlama Törenleri Atatürk Anıtı Önü Saat 
13:00-19:00 Kuşadası'nın Çeşitli Yerlerinde Halk Oyunları ve Sanat Gösterileri Saat 
17:30 Kuakmer (Kuşadası F.Özel Arabul Kültür Merkezi) Açılışı Camiatik Mah. Yıldırım Cad. No:67 Kuşadası-Aydın Saat 
19:00 Kurtuluş Korteji Kısmet Otel Kavşağı Saat 
19:45 Kuşadası Yöresel Kulaklı Çorba Dağıtımı İsmail Cem Meydanı Saat 
21:00 Kuşadası Belediyesi TSM veTHM Korosu Konseri İsmail Cem Meydanı

Kuşadası Belediyesi 7 Eylül Kutlamaları Duyurusu
KUŞADASI 7 EYLÜL’E HAZIRLANIYOR
Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi törenle başlayacak olan kurtuluş kutlamaları gün boyunca sürecek.
Kuşadası, düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü olan 7 Eylül kutlamalarına hazırlanıyor. 7 Eylül sabahı saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde temsili kurtuluş töreniyle başlayacak olan kurtuluş kutlamaları, 10.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek olan resmi törenle sürecek.
Kuşadası Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler ise öğlen saatlerinde başlayacak. Saat 13.00’dan itibaren Kuşadası’nın çeşitli yerlerinde halk oyunları ve sanat gösterileri düzenlenecek. Saat 17.30’da Camiatik Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde Kuşadası Belediyesi ile KEGEV işbirliğiyle yapımı tamamlanan Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nin (KUAKMER) açılışı yapılacak.
KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ
7 Eylül Kuşadası’nın kurtuluşu kutlamaları kapsamında saat 19.00’da bir yürüyüş düzenlenecek. Kuşadası Belediyesi öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımı ile yapılacak olan kurtuluş yürüyüşü, Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayarak İsmail Cem Meydanı’nda son bulacak. Yürüyüşe Kuşadası Belediye Bandosu’nun yanı sıra 30 yıl sonra yeniden bir araya gelen Kaya Aldoğan Bandosu da katılacak.
3,5 TON YÖRESEL ÇORBA DAĞITILACAK
Kurtuluş yürüyüşünün ardından Kuşadası Belediyesi ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile Türkiye’nin en büyük çaplı yöresel çorba yapımı gerçekleşecek. Saat 19.45’te İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi şefler tarafından Kapp ve Feast firmalarının sponsorluğunda, Kuşadası’na has ‘Kulak’lı çorba yapılarak 10 bin kişiye dağıtılacak.
7 Eylül kurtuluş kutlamaları saat 21.00’da İsmail Cem Meydanı’nda Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarının vereceği konserle sona erecek




Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası 7 Eylül Kurtuluş Günü Tören ve Etkinlikleri için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder