KUŞADASI KİRAZLI YOLU ÇALIŞMALARI...


Kuşadası Beledeyesi'nin yazılı açıklamasına göre;

6 METREDEN 15 METRE GENİŞLİĞE ULAŞACAK 8 KİLOMETRELİK YOLUN, 1,5 KİLOMETRELİK KISMI BULVAR OLACAK VE IŞIKLANDIRILACAK



BELEDİYE BAŞKANI M. ESAT ALTUNGÜN, SÜREKLİ KAZALARA YOL AÇAN KİRAZLI YOLUNUN BİTİMİYLE HEM SORUNA KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM BULUNACAĞINI HEM DE ÇEVREDEKİ ARAZİ SAHİPLERİNİN RAHAT EDECEĞİNİ SÖYLEDİ



Yapıldığı günden beri hiçbir bakım yapılmayan ve Kuşadası’nı Kirazlı köyüne bağlayan karayolunu genişletme çalışmaları devam ediyor. Kuşadası Belediyesi tarafından yapımına başlanan yol, 6 metreden 15 metre genişliğe ulaşacak ve Kuşadası girişindeki 1,5 kilometrelik bölümü de bulvar haline getirilip, ışıklandırılacak.




Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yıllardan beri şikayetlere yol açan Kirazlı yolundaki düzenleme ve yapım çalışmalarını inceledi. Yolun yapımını gerçekleştiren belediye ekibinden bilgi alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası ile Aydın arasında minibüslerin de yoğun olarak kullandığı en işlek yol olmasına rağmen uzun yıllardır tamir yüzü bile görmeyen Kirazlı Köyü yolundaki genişletme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirterek, “ Yıllardan beri dar ve bakımsız olması nedeniyle sürekli kazalara yol açan yolun yapımıyla Kirazlı köylüleri ve bu yolu kullananlar rahat bir nefes alacak. Ayrıca, bölgede çok sayıda tarım arazisi bulunuyor. Yeni yapacağımız yol sayesinde arazi sahipleri çiftçilerimiz de son derece rahat bir ulaşıma kavuşacak “ dedi.



Perişan haldeki stabilize asfaltın tamamen sökülmeye başlandığını ve Kuşadası’na yakışan beton asfalt yapılacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yolun toplam 8 kilometre olacağını söyledi. Yolun Kuşadası girişinden itibaren 1,5 kilometrelik bölümünün bulvar haline getirilip, ışıklandırılacağını anlatan Başkan Altungün, “8 metre genişliğindeki delik deşik Kirazlı yolu, mevcut 6 metre genişlikten 15 metre genişliğe ulaşacak. Kuşadası’na üç önemli girişten biri olmasına rağmen yıllardır ihmal edilen Kirazlı yolu ile ilgili özellikle sürekli kaza meydana gelmesi ve tehlike arzetmesi nedeniyle çok şikayet alıyorduk. Büyük bölümü 4 şeritli bölünmüş yol olarak tasarlanan Kirazlı yolu tamamlandığında, Kuşadası’na yakışan bir yol daha kazandıracağız” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder