KUŞADASI'NDA SİNEMA FİLMİ "KARIŞIK KEBAP" YÖN. GUY THYS (BELÇİKALI FİLM EKİBİ KUŞADASI'NDA)


BELÇİKALI FİLM EKİBİ KUŞADASI’NDA

''Karışık Kebap'' isimli Belçika filminin Türkiye bölümü çekimlerine Kuşadası’nda başladı. Belçikalı yönetmen Guy Thys’in yönettiği ve başrollerinde Gamze Tazin (Elif) ile Recep Yağızoğlu'nun (İbrahim) yer aldığı filmin ekibi, toplu halde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ü makamında ziyaret etti.



Belçikalı yönetmen Guy Thys, filminin, Belçika'da yaşayan İbrahim adlı Türk genci ile Türkiye'de yaşayan Elif'in, aileleri tarafından, ''beşik kertmesi'' oldukları gerekçesiyle evlendirilmek istenmesini ele aldığını söyledi. Türk kültürüne sempati ve yakınlık duyduğunu, bu nedenle filmi yapmayı çok istediğini belirten Thys, eşiyle 2004 yılında tatilini geçirdiği Kuşadası'nda, filmin Türkiye çekimlerini gerçekleştirmeye karar verdiğini anlattı. Thys, gerek insanlarının misafirperverliği gerek doğası ile Kuşadası'nın kendisinde çok olumlu izler bıraktığını, filmi için burada istediği her şeyi bulabildiğini kaydetti.Avrupa'da yaşayan Türkler ile Türkiye'dekiler arasında büyük fark olduğunu anlatan Thys, Türkiye'de yaşayanların daha modern olduklarını vurguladı.



Filmin Kuşadası’nda çekilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kendisini ziyarete gelen Belçikalı yönetmen Guy Thys, film ekibi ve oyunculara teşekkür etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder