KUŞADASI SÖYLÜYOR VİDEOSU / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

KUŞADASI SÖYLÜYOR HARMANDALI VİDEOSU
Kuşadası'nın tanıtımına katkı sağlamak için Kuşadası Söylüyor adıyla video klibi yayınlandığı duyuruldu. Kuşadası videosunu yazının alt bölümünde izleyebilirsiniz.
Kuşadası Belediyesi Duyurusu;
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN TANITIM İÇİN “KUŞADASI SÖYLÜYOR” KLİBİ

Kuşadası Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla “Kuşadası Söylüyor” adıyla bir klip hazırlandı. Ege Bölgesi’nin ünlü Harmandalı Zeybeği’nin seslendirildiği klibin yönetmenliğini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’ndan Dr. Serdar Kastelli yaptı.

Kuşadası Belediyesi, ilçenin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımını yapmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Ege Bölgesi’ne özgü ünlü Harmandalı Zeybeği için “Kuşadası Söylüyor” adıyla bir klip çalışması yaptı.

Yönetmenliğini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serdar Kastelli, görüntü ve kurgu yönetmenliğini ise Dr. Ferruh Özdinçer’in üstlendiği “Kuşadası Söylüyor” projesinde 25 profesyonel müzisyen yer aldı.
Liman, Saat Kulesi, KUAKMER, Gazibeğendi, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı, Güzelçamlı Zeus Mağarası, Kurşunlu Manastırı, Güvercinada ve çevresi, Kese Dağı, Çarşı, Sevgi Plajı, Balıkçı Barınağı, Yılancı Burnu, Marina, Fındıklı Kalesi, Atatürk Bulvarı, Kervansaray, İbramaki Sanat Galerisi gibi Kuşadası’nın önemli ve simge mekanlarında yapılan çekimlerin yer aldığı klipte bir ilk olarak bulunan su altında Zeybek görüntüleri dikkat çekti.

Geleneksel Kuşadası müzik literatüründe de bulunan Harmandalı Zeybeği için Nisan ayından bu yana sürdürülen aranje ve kurgu çalışmalarında Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Doğaçlama Müzik, İspanyol Müziği, Hafif Pop Müziği, Akdeniz Müziği ve Rock müzik argümanları ve çalgıları kullanıldı.

Projede Seher Dilmaç Meriç, Emre Oral Burç, Hale Yamaner Okdan, Tolga Meriç, Bora Duran ve Ali Çakar’ın solist olarak yer aldığı projede udda Prof. Dr. Hakan Cevher, tanburda Sani Büyüköztekir, kanunda Ergün Karadağ, Emre Arslan, klasik kemençede Mehmet Yalgın, neyde Kaşif Demiröz, ritimde Yrd. Doç. Dr. Serkan Çelik, kahonda Gökhan Mert Erol, vurmalı çalgılarda Hüseyin Özdoğan, klasik gitarda Ali Edis, bas gitar ve neyde Dr. Serdar Kastelli, kabak kemanede Özgür Çelik, zurnada Tibet Var, elektro gitarda Çandar Aşkın, erbanede Sami Hosseini, ud ve klarnette Tolga Akşit, vokalde Kardelen Eren, Neşem Yenipazar ve Cevher-i Müzik Grubu yer aldı.


Söz Sizde -Sizlerinde mutlaka Kuşadası tanıtı videosu için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder