KUŞADASI KRUVAZİYER TURİZMDE BİRİNCİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

"Türkiye'nin en önemli limanlarından olan Kuşadası ve İstanbul Limanlarına, TÜRSAB duyurusuna göre yılın ilk 8 aylık döneminde toplam 365 gemi geldi."

Kuşadası Türkiye kruvaziyer turizmde kaçıncı?
Kuşadası Limanı toplam yolcu sayısına göre 
Türkiye'de kaçıncı?
KRUVAZİYER’DE KUŞADASI 
YOLCUDA İSTANBUL LİDER
Türk limanlarına yılın ilk sekiz ayında 655 kruvaziyer ile 152 bin 659 yolcu geldi. Geçen yıla göre kruvaziyerle gelen yolcu sayısı yüzde 5 arttı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre yılın 8 aylık döneminde Kuşadası'na 231 kruz gemisi gelirken, bu kenti 134 gemiyle İstanbul, 53 gemiyle İzmir, 43 gemiyle Bodrum, 40 gemi ile Marmaris, 38 gemiyle Çeşme, 18 gemiyle Çanakkale ve 15 gemi ile Trabzon takip etti.
İSTANBUL’A 44.7 BİN TURİST GELDİ
Karadeniz bölgesinde Trabzon'un arkasında 14 gemiyle Sinop, 10 gemiyle Bartın, 7 gemiyle Samsun yer aldı. Akdeniz bölgesinde ise Antalya ve Alanya'ya 6 kruvaziyer yanaştı. Türkiye'nin en fazla kruvaziyer demirleyen limanı Kuşadası, yolcu sayısında İstanbul'un gerisinde kaldı. Yılın ocak-ağustos döneminde 231 kruvaziyerin demirlediği Kuşadası'na 10 bin 360 turist, 134 kruvaziyerin demirlediği İstanbul'a ise 44 bin 736 turist geldi.


Söz Sizde
-Sizlerinde mutlaka Kuşadası Limanı için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
-Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİNİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder