KUŞADASI'NDA DOST KULAÇLAR PROJESİ / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

DOST KULAÇLAR - KUŞADASI / SAMOS
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla yaşama geçirilen Dost Kulaçlar Projesi kapsamında Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle 31 Temmuz Pazar günü Güzelçamlı’dan Samos’a kadar kulaç atacağı duyuruldu. 

Kuşadası Belediyesi Duyurusu;
KUŞADASI’NDAN SAMOS’A DOST KULAÇLAR
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek amacıyla yaşama geçirilen Dost Kulaçlar Projesi kapsamında Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle 31 Temmuz Pazar günü Güzelçamlı’dan Samos’a kadar kulaç atacak.
Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmeyi ve barış mesajı vermeyi amaçlayan Dost Kulaçlar Projesi, Kuşadası Belediyesi’nin desteği ile Güzelçamlı-Samos arasında yaşama geçirilecek. 45 yaşındaki açık su yüzücüsü Seda Kansuk, 31 Temmuz sabahı saat 08.00’da Milli Park’tan kulaç atmaya başlayacak. Kansuk’a, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da aralarında bulunduğu bir heyet ise tekneyle eşlik edecek. Bir saat boyunca kulaç atacak olan Kansuk, Samos’ta yetkililer ve Samos halkı tarafından karşılanacak. Samos’a ulaştıktan sonra tekrar Kuşadası’na dönecek olan Seda Kansuk, dönüşte Türk karasularındaki Bayrak Adası yakınına teknelerle ulaşacak olan Kuşadalılar tarafından karşılanacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye ile Yunanistan’ın fiziksel olduğu kadar kültürel olarak da çok yakın olduğunu belirterek Kuşadası’ndan Samos’a atılacak dost kulaçlarla bu yakınlığı pekiştirmek istediklerini söyledi. Dost Kulaçlar Projesini çok önemsediklerini ifade eden Kayalı, “Komşumuz Samos ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz. Seda Kansuk’a iki ülke arasındaki dostluk köprülerini sağlamlaştırmamız amacıyla verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.



Söz Sizde -Sizlerinde Kuşadası Dost Kulaçlar Projesi için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. -Facebook dışında yorum yapmak isteyenler alt bölümdeki yorum alanına YORUMLAMA BİÇİMİNİ ANONİM seçerek üye olmadan yorum bırakabilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder