KUŞADASI ESNAFINDAN LİMAN ÖNÜNDE EYLEM / KUŞADASI VE ÇEVRESİ

Kuşadası Esnafı gemilerden gelen turistlerin Kuşadası Çarşısına uğratılmadan büyük alışveriş merkezlerine götürülmesi nedeniyle Kuşadası Limanı önünde eylem yapma kararı aldı. Sezonda olmalarına rağmen siftah yapamadıklarını
ileri sürerek eylemlerini sürdüreceklerini duyurdular. İlk eylem bugün yapıldı liman çıkışında ellerinde pankartlarla kervansaray ve çevresinde bekleyen esnaf ve çalışanlar sorunun çözüme ulaşana kadar bu eylemi devam ettireceklerini duyurdular.

Turistlerin Kuşadası Çarşısına uğramadan Kuşadası'nı terk etmeleri yıllardır Kuşadası'nın sorunu halinde, esnaf gemi acentalarının kendilerinin kurduğu alışveriş merkezlerinde yüksek komisyonlarla turistlere satışlar yaptığını söylüyor. Bunun çözümü nasıl olur bilinmez fakat gelirinin büyük bir kısmının turizm olan Kuşadası'nda, herkesin eşit ya da rekabete uygun bir şekilde turizm pastasından hakkını alması gerek. Turizm sezonunda turistleri Kuşadası'ndan uzaklaştıracak hareketlerde bulunmakta, bindiğimiz dalı kesmek anlamına gelir.


Söz Sizde
Sizlerinde mutlaka Kuşadası Esnafının yaptığı eylem için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder