KEGEV M.SUNULLAH ARISOY 2014 ŞİİR ÖDÜLÜ SONUÇLANDI / ÖLÜLER İÇİN KILAVUZ - HAKAN CEM / KUŞADASI ŞİİR YARIŞMASI

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödülü ‘’ÖLÜLER İÇİN KILAVUZ ‘’ adlı yapıtıyla Hakan CEM’ in oldu. Ayrıca Ömür ÖZÇETİN’ in ‘’DENEDİK DÜŞÜ” adlı yapıtına ,ödüle büyük emek veren ve 2013’ te yaşamını yitiren seçici kurul üyesi Mustafa Şerif Onaran anısına KEGEV özel ödülünün verilmesi uygun görüldü. 
Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluşan seçici kurulun da katılacağı ödül töreni 09 Mayıs 2014 Cuma günü Kuşadası’nda yapılacaktır. M.Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof.Dr. Ömer Demircan ,Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada , Ayten Mutlu , Turgay Fişekçi , Selahattin Yolgiden , Arzu K.Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale ,Ahmet Günbaş, İhsan Topçu ve Ergül Çetin’e verilmiş; Halim Yazıcı ve Hilal Karahan da KEGEV özel ödülüne değer görülmüştü.
Yaşamının son yıllarını Kuşadası’nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 8.000 kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M.Sunullah Arısoy’un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüller gelecek yıllarda da sürdürülecektir. 16.04.2014 Duyurusu yapıldı.


Söz Sizde
Sizlerinde mutlaka Kegev M. Sunullah Arısoy 2014 Şiir Ödülü için söyleyecekleri vardır. Bunları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder